Spring over navigatie

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie nodig? Neem contact op info@olcas.nl.

Telefonisch contact? We zijn te bereiken op 0573 - 222300.

Prefab bouwen

Prefab woningen

Heeft u een duidelijk beeld van hoe uw droomhuis eruit moet komen te zien? Maar is het er vanwege de dramatisch hoge bouwkosten nog steeds niet van gekomen? Dan is een prefab woning zeker het overwegen waard. Als dé specialist in duurzame prefab woningen laat OLCAS u graag zien wat de voordelen zijn en welke mogelijkheden u op dit gebied heeft.

Wat zijn prefab woningen?

Wanneer we spreken over prefab woningen, dan hebben we het over woningen waarvan de grote onderdelen (zoals de vloeren, het dak en de binnen- en buitenmuren) in de fabriek worden gebouwd. Vervolgens worden die onderdelen als bouwpakket naar de locatie vervoerd, waar de fundering al gerealiseerd is en men direct kan starten met monteren van de onderdelen. Slechts enkele dagen later kan de woning casco worden opgeleverd.

Wat zijn de voordelen van een prefab woning?

  • Een van de belangrijkste voordelen van prefab woningen zijn de korte doorlooptijden. Omdat de elementen in een fabriek worden vervaardigd zal de bouw geen vertragingen oplopen als gevolg van slecht weer.
  • De ideale bouwomstandigheden in de fabriek en het feit dat er met de kant-en-klare elementen al binnen een dag een wind- en waterdichte constructie kan worden gerealiseerd, voorkomt de vochtproblemen die men met conventionele/traditionele nieuwbouwwoningen ervaart.
  • De kosten voor een traditioneel nieuwbouwhuis vallen vaak (veel) hoger uit dan het initiële kostenplaatje. Kiest u voor een prefab woning, dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U weet van tevoren precies wat u kwijt bent aan de bouw, de montage en de afwerking.
  • Prefab woningen staan erom bekend dat ze degelijk en bijzonder goed geïsoleerd zijn. Daarbij creëert u meteen een kostenbesparing doordat een warmtepomp, thermisch actieve vloeren, om te verwarmen én te koelen, een zonneboiler of andere energiebesparende oplossingen al inbegrepen zijn. Dus minder maandelijkse lasten en een comfortabel binnen klimaat.

Ja, ik heb interesse in prefab woningen!

Bent u overtuigd door de voordelen van prefab woningen maar weet u nog niet zo goed wat u nu precies kunt verwachten? Maak dan een afspraak met OLCAS voor een beleving van onze modelwoningen, zodat u een helder beeld krijgt van wat er zoal mogelijk is.

Neem contact op