Spring over navigatie

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie nodig? Neem contact op info@olcas.nl.

Telefonisch contact? We zijn te bereiken op 0573 - 222300.

Prefab bouwen

Modulair bouwen

Een eigen huis bouwen is voor veel mensen de ultieme droom. Maar kavels worden steeds schaarser en dus ook duurder. En bouwen is ook niet bepaald goedkoop. Een conventionele/traditionele woning bouwen is voor heel veel mensen tegenwoordig dan ook gewoon niet haalbaar meer. Gelukkig is er een zeer betaalbaar alternatief! Als professionals in duurzame prefab-bouw laten wij van OLCAS u graag kennismaken met de voordelen van modulair bouwen.

Wat is modulair bouwen?

Bij modulair bouwen worden vooraf geassembleerde elementen/modules, zoals fundering, wanden en vloeren, zo goed als kant-en-klaar naar de bouwplaats vervoerd, waar ze in slechts enkele dagen tijd tot één geheel gemonteerd worden. Deze elementen zijn voor het vervoer al zo ver mogelijk afgewerkt, zodat het monteren in een zo kort mogelijke tijd kan worden afgerond en veelal plug&play

Wat zijn de voordelen van modulair bouwen?

Modulair bouwen biedt veel voordelen ten opzichte van traditioneel bouwen, zeker als het op woningen aankomt. We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Modulair bouwen is aanzienlijk goedkoper dan traditioneel bouwen.
  • Doordat een modulaire woning is voorzien van een efficiënte duurzame installatie met zonnepanelen, warmtepomp en de vloeren zijn thermisch actief gemaakt waardoor ze kunnen verwarmen én koelen. Hierdoor is de woningen helemaal voorbereid op de toekomst en heeft een comfortabel binnenklimaat.
  • De levertijden zijn bij modulair bouwen veel korter. Het assembleren van de elementen neemt, afhankelijk van de grootte van de woning, gemiddeld twee tot vier maanden in beslag. De montage op locatie is met enkele dagen afgerond. Dat gaat dus veel sneller dan de bouw van een traditionele woning, die maanden of jaren in beslag kan nemen.
  • Een woning modulair bouwen creëert aanzienlijk minder (geluids)overlast voor de omgeving.
  • Het feit dat de elementen kant-en-klaar op locatie arriveren, zorgt ervoor dat er nauwelijks afval overblijft.
  • Modulair bouwen maakt het heel makkelijk om een woning later nog uit te breiden, de elementen zijn er op voorbereid.

Ja, ik heb interesse in modulair bouwen!

Spreek het concept van modulair bouwen u aan en bent u benieuwd naar welke mogelijkheden u heeft? Neem dan even contact op met OLCAS. Wij laten u graag in een persoonlijk gesprek zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op