Spring over navigatie

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie nodig? Neem contact op info@olcas.nl.

Telefonisch contact? We zijn te bereiken op 0573 - 222300.

Breedplaten

Over breedplaatvloeren

De breedplaatvloeren, bekistingsplaatvloeren of schilvloeren zijn vrijdragende systeemvloeren die vaak gebruikt worden in een betoncasco. Deze bestaan uit een plaat van geprefabriceerd gewapend of voorgespannen beton met doorlopende tralieliggers. Deze tralieliggers geven de vloer de stijfheid tijdens de montage en het afstorten, in de schil zit de primaire wapening van de breedplaatvloer, die de vloer zijn kracht geeft. De tralieligger zorgt voor een uiterste samenhang tussen de prefab opgeruwde betonschil en de gestorte druklaag. Als betrouwbare en ervaren specialist in prefab beton, specifiek voor woningbouwcasco’s, vertellen wij over de voordelen, toepassingen en opties van breedplaatvloeren.

Type Traditioneel gewapend / voorgespannen
Standaardbreedte 1.200-2.400-3.000 mm
Schildikte 50 mm standaard (Afwijkende diktes op aanvraag)
Minimum vloerdikte 160 mm
Gewicht schil 50mm 125 kg/m²
Betonkwaliteit schil C30/37, C35/45 of C45/55.

Wat zijn de voordelen van een breedplaatvloer?

Een groot gewin van een breedplaatvloer is dat een naadloze aansluiting gerealiseerd kan worden; na het storten van het beton is de vloer eigenlijk één grote plaat. Daarnaast zorgt de breedplaatvloer veel flexibiliteit op het gebied van diktes, lengtes, breedtes, vormen en uitsparingen. De uiteindelijke dikte van de vloer is uiteraard afhankelijk van de overspanning en de uiterste belasting. Leidingen ten nutte van onder andere water, elektra, ventilatie en riolering kunnen overigens in de druklaag gestort worden.

Voor welke toepassingen zijn breedplaatvloeren geschikt?

Mede dankzij de vele opties op het gebied van afmetingen zijn breedplaatvloeren geschikt voor diverse toepassingen binnen zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw.

Wel moet men weten dat breedplaatvloeren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kanaalplaatvloeren, een tijdelijke ondersteuning (onderstempeling) vragen en niet direct te belasten zijn. De onderstempeling mag pas worden verwijderd indien het beton voldoende is uitgehard.

Ons assortiment breedplaatvloeren

OLCAS is levert als specialist in prefab beton breedplaatvloeren met een standaard schildikte van 50 mm, maar andere diktes zijn ook mogelijk. Een breedplaatvloer heeft een minimale dikte van 160 mm.

Geef in de aanvraag van uw aan wat u nodig heeft en met welke specifieke aspecten er voor uw project rekening moet worden gehouden. Vervolgens ontvangt u van ons een passend aanbod.

Ja, ik heb interesse in breedplaatvloeren als onderdeel van een betoncaso!

De basis van het proces om van idee naar daadwerkelijk bouwen te gaan, is vertrouwen. Het is belangrijk om lopende het proces de juiste keuzes te maken. De keuzes worden beïnvloed door ontwerp, efficiëntie, snelheid, toegepaste materialen en constructieve randvoorwaarden. Op basis van het voorlopig ontwerp van de architect maken wij een voorstel voor een casco. Met schetsen, borderel en offerte. Bij een go gaat de hoofdconstructeur aan het werk en de bepaald de fundering, de stabiliteit en de kapconstructie. Zijn die gegevens bekend dan kunnen wij de detailberekeningen, werktekeningen en productiegegevens maken. Als de installateur zijn gegevens ingevoerd heeft kunnen we gaan produceren.

Meer weten? Neem contact op