Spring over navigatie

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie nodig? Neem contact op info@olcas.nl.

Telefonisch contact? We zijn te bereiken op 0573 - 222300.

Snel, duurzaam, efficiënt, circulair en betaalbaar bouwen
met Bloqz

Bloqz Modelwoning

Onze visie

Snel, duurzaam, efficiënt circulair en betaalbaar vanuit een pragmatische visie op het bouwen van de toekomst. Dat is de basis van waaruit OLCAS het prefab-woningconcept bloqz heeft ontwikkeld. OLCAS heeft het bouwconcept bloqz ontwikkeld met ervaren bouwkundigen, vanuit een jarenlange ervaring met prefab-bouwsystemen.

100% prefab

Woningbouw volgens het bloqz-concept is 100% in prefab, samengesteld uit elementen van producenten die al jarenlang hun kwaliteit en kennis in prefab hebben bewezen. Bloqz staat voor een unieke benadering van woningbouw, inspelend op wat de woningmarkt nu vraagt.

Energieneutraal

De Bouwagenda eist veel. Er is nu vraag naar ongeveer 100.000 nieuwbouw woningen die energieneutraal of bijna energieneutraal zijn. Uitgaande van de huidige praktijk in de bouw, kunnen er maximaal 71.000 woningen gebouwd worden. Als we blijven doen wat we nu doen.

OLCAS biedt met bloqz een innovatief en sterk bouwconcept waarmee het gat van 29.000 woningen die nu niet gebouwd worden gedeeltelijk kan worden gedicht.

Interieur Bloqz woning

Onze ervaring

OLCAS heeft ervaring met de toepassing van prefabbeton-elementen en voegt met bloqz een nieuwe dimensie toe aan prefab-bouwen. Vanuit het brede gamma van elementen met bewezen kwaliteit, hebben de bouwkundigen een efficiënte, innoverende vorm van woningbouw ontwikkeld, gericht op snel, circulair, efficiënt, duurzaam en betaalbaar bouwen.

Zeer laag energieverbruik

Binnen het bloqz-concept wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, warmtepomp en betonkernactivering. Woningen vanuit het bloqz-concept hebben dan ook geen of een zeer laag energieverbruik. Het casco is volledig prefab, waardoor de bouwtijd kort is.

Volledig demontabel

In het bloqz-concept worden droge verbindingen en plug-and-play-koppelingen toegepast. Om die reden is de woning volledig demontabel en uitstekend opnieuw op te bouwen op een andere locatie. Het bloqz-concept is toepasbaar voor enkelvoudige en dubbele woningbouw, evenals voor woningbouw in rij.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Het bouwproces

Klik op een foto voor een grotere weergave.

Toepasbare afwerkingen

Een greep uit de toepasbase afwerkingen:

Bloqz afwerkingen

Bekijk de video

Ontwerp plattegronden

Deze ontwerp-plattegronden geven een goede indruk van het bloqz-concept. De bloqz-woningen zijn desgewenst ook als casco leverbaar.

De maatvoering en technische installatie zijn vast of gespiegeld. Deze praktische opzet biedt grote voordelen in prijs en leveringssnelheid.

Het bloqz-concept biedt ruimte voor toepassing van dakvloer als verdiepingvloer, eventueel met de mogelijkheid tot plaatsing van een zadeldak.

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op

Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met een van onze medewerkers.

  • OLCAS
  • Bloqz
  • Snel, efficiënt en duurzaam bouwen met Bloqz